1050 лева дариха Експерти за Казанлък за млади казанлъшки програмисти и информатици за две техни участия в кръгове от Националното състезание за информационни технологии IT Знайко. Надпреварите се проведоха в курортите Пампорово и Рибарица. Рамо на бъдещите таланти са дали също от Ротари Клуб и Уинър Уил Клуб.
„Имаме изключително талантиливи деца, които се представиха повече от блестящо“, каза след завръщането си от последното състезание в Рибарица Радостина Кацарова - ръководител на казанлъшкия клуб за млади надежди в програмирането.

13 деца, които се явиха на областния кръг, се класираха за националния на състезанието по програмиране и информационни технологии IT Знайко. Целта на състезането, което е с два финала, е да предостави възможност на учениците от 1 до 8 клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
Казанлъшки деца са участвали и в малкия, и в големия финал, като са постигнали следните резултати:
1-во място за Искрен Бакалов, за 5-и клас, направление "Програмиране", Голям финал. Това е втора победа за Искрен.
1-во място при Малък финал за шестокласника Калоян Янакиев, направление "Информационни технологии".
Грамоти за оригинални идеи от IT Знайко са получили Георги Йорданов от 3-и клас и четвъртокласникът Йордан Велков, който е дете на служителка в „Арсенал“.
Всичките 13 казанлъшки участници, възпитаници на Радостина Кацарова в Детската академия по програмиране към ИКТ Център, са получили от двата финала и Грамоти за отлично представяне и награди.
Младите таланти и тяхната ръководителка благодарят за щедрата подкрепа на групата „Експерит за Казанлък“ за участието в националното състезание по информационни технологии и програмиране ИТ Знайко, за вниманието и доверието.
В специално благодарствено писмо младите информатици от Детската академия по програмиране пишат: „Искаме да станем като вас – доказани професионалисти и уважавани и благородни хора!“