56-тата „Царица роза” Неделина Неделчева официално бе коронясана на церемония в дъждовната вечер на 31 май. Царица Роза получи пълната си власт на господарка на Долината на розите, като от този момент тя става посланик на Казанлък и България за популяризирането на богатото културно-историческо наследство и съвременните постижения на Казанлък.
Делегации от Джунгнанг-гу, Република Корея ,Дзинан, Китай, Лай Чау, Виетнам,Дидимотика-Гърция, Кочани-Северна Македония, Кремона-Италия, представляван от проф. Гуалтиеро Николини Председател на Италианската асоциация на лютиерите уважиха спектакъла по коронясване на Царица Роза.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова постави короната на Неделина Неделчева, която поздрави присъстващите на площада. Тя ще поведе шествието от 5500, които щу ечастват в традиционното дефиле, което ще бъде на 2 юни и най-атрактивната част от тазгодишната програма на Празника на розата, чийто генерален спонсор е „Арсенал” АД..
Пищно шоу с празнични фойерверки освети небето и повиши настроението на всички жители на града в специалната вечер.
Балетна школа „Па Де Кре” и балерини на „Дива денс” кьм Общински детски комплекс „Свети Иван Рилски” изпълниха сцената с грациозните си изпълнения.
Празничната програма продължи с изпълнение на популярния дует - Братя Аргирови.