Почетен плакет на Община Казанлък и орден „Свети апостол Карп” получи детска градина „Звънче” за своя 50-и юбилей. Почетният плакет бе връчен на директора на детското заведение Дешка Карагенска от кмета Галина Стоянова. В своето приветствие кметът подчерта, че се възхищава на работата на директора да се грижи ежедневно за децата и да сплотява колектива, още повече че има отговорност за две детски заведения - Номер 15 и Номер 22. Да почиташ тези, които си наследил, да бъдеш перфекционист във всичко, до най-малкия детайл, са две прекрасни качества, които Дешка Карагенска притежава, подчерта още Галина Стоянова. "В екипа на градината има много достойни и кадърни учители. Затова, уважаеми казанлъчани, благодарете, че сте намерили най-доброто място за вашите деца”, обърна се кметът към препълнената зала на ДК "Арсенал". Поздравления и цветя бяха поднесени и от ресорния заместник-кмет Лилия Цонкова.

Грамота и орден „Свети апостол Карп” бяха връчени на директора Карагенска от архиерейски наместник отец Петко Мотев по случай половинвековния юбилей на детското заведение. Бе прочетено и поздравление от името на Старозагорския митрополит Киприан. Специално послание имаше и от първата директорка на „Звънче” г-жа Станчевска.

Под мотото „50 години щастливо детство” премина празничният концерт на сцената на ДК „Арсенал”. Подготвен изцяло от учителите и изпълнен от възпитаниците на детската градина от различни групи, концертът преливаше от красота и емоции и зареди атмосферата с настроение и радост.

Детска градина „Звънче” е отворена през 1969 година, като първоначално са приети 120 деца в 4 групи, една от които е била нощуваща. Персоналът е наброявал 17 души. От 1971 до 1977 година градината е била изцяло нощуваща с 6 групи деца. До 1991 година директор на детското заведение е г-жа Станчевска, от която поема щафетата настоящият директор Дешка Карагенска. По думите на Станчевска, ученикът е надминал своя учител, визираща мащабния размах, неуморния дух и активността на Карагенска. През 1997 година детската градина е осветена от Н.Впр. Старозагорския митрополит Панкратий. В момента детското заведение се посещава от 200 деца и има 35 души персонал.

С много гости, поздравления, цветя и щастливи усмивки детска градина "Звънче" отбеляза своя 50-и рожден ден. На Многая лета!