За пореден път доброволците по проект „Взаимопомощ“ организират акция за подпомагане на нуждаещи се.
Този път тя е насочена към семейството на Акиме и нейните четири деца и ще се проведе на 22 април от 17:00 до 18:00 часа в офиса на ул. „Искра“ 22, намиращ се срещу кафе „Зелено“.
Кампанията „Взаимопомощ“ е по програма на „Европейски корпус за солидарност“ в партньорство с „Юнайтед Авангард Артист“ и „Бъдеще за децата“. Доброволците от Сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ организират веднъж в месеца акция за подпомагане на хора в нужда, събирайки и предоставяйки им хранителни продукти, облекло, обувки и други необходими вещи.
В акцията може да се включи всеки, който има желание да помогне, като дари здрави и чисти вещи на изпаднали в нужда хора.
На 22 април доброволците от сдружението ще приемат предложени от всеки продукти и вещи за Акиме и четирите ѝ деца, живеещи без подкрепата на баща им, който е алкохолно зависим. Момчетата са на 13 и 12 години, а момичетата – на 9 и 6.
От Сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ призовават всеки, който има информация за хора, нуждаещи се от помощ, да се обърне към тях, за да могат да направят проучване и осъществят подкрепа.