Още малко време остава за участие в 15-ят Национален конкурс за любовна лирика "Магията любов". Конкурсът отново се провежда в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители. Това е един доказал се във времето конкурс, даващ изява на утвърдени и непрестанно излизащите нови имена в българското поетично пространство. Всеки навършил 18 години може да участва в строго тематичния конкурс, като до 18 октомври подаде своята творба на имейл fondacia_chudomir@abv.bg.

При изпращане на творбите, в имейла трябва да добавите и информация за автора, възраст, адрес, кратка анотация на творческата дейност и телефон за обратна връзка.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикуване до 2 ноември в сайта на Община Казанлък, на фейсбук страницата "Магията Любов", както и на страниците на Вестник "Искра". Официалната церемония ще се състои на 7 Ноември от 14:00 часа в Литературно-художествен музей "Чудомир". Печелившите ще се подредят от 1-во до 3-то място, като за 1-во наградата е 500 лева, статуетка и грамота. За второ място наградата е 250 лева, а за трето е 150 лева.

Конкурсът се организира от Община Казанлък, ЛМХ "Чудомир", Вестник "Искра" и Общинска библиотека "Искра".