10 –то поред участие в едно от най- големите световни изложения за отбранителна индустрия IDEX 2017 подготвя „Арсенал“ Казанлък. Изложението ще се проведе от 19 до 23 февруари в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби.
Освен „Арсенал“ още две фирми от българския ВПК ще участват в изложението, съобщи изп. директор на фирмата Николай Ибушев.
Изложението в Абу Даби е най-стратегически важното международно изложение за отбрана и военна техника в света, в което се демонстрират най- новите технологии в трите сектора на отбраната: въздух, вода и суша. То се провежда под патронажа на Негово Височество Шейх Халиф бин Зайед ал Нахян, председател на въоръжените сили на ОАЕ. Събитието се осъществява на всеки две години и целта му е да бъде място, на което се създават и заздравяват взаимоотношения между държавни ведомства и въоръжени сили. Първото издание на IDEX e през 1993 година. „Арсенал“ Казанлък участва на изложението, без прекъсване от 1999 година.
В тазгодишното издание над 900 са фирмите-участници, които ще демонстрират своята продукция в 12 изложбени зали, на обща площ 133 декара.
Заради огромния интерес от предходното участие, в тазгодишното изложение в Абу Даби „Арсенал“ участва с почти двойно по-голям като площ павилион - 57 кв. метра, вместо предишните 30 кв. метра през 2015 година. Десетчленна е арсеналската делегация, която ще представя продукцията на фирмата по време на форума- оръжие, боеприпаси, компоненти.
„Арсенал“ е традиционен и изключително добре приет партньор в арабския свят. Качеството на продукцията му е добре известна и предпочитана.
За купувачите е от изключителна важност, че арсеналската продукция покрива пазари на натовски и руски стандарти.
Паралелно с изложението ще се проведе и конференция с основен акцент: предизвикателствата пред отбранителната индустрия и киберсигурността.