Десета областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране в Казанлък

Община Казанлък ще проведе X Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране на 13 май 2022 г., петък, на площад "Севтополис" с начален час 13,30 ч. В нея ще вземат участие всички училища от общината с професионално обучение: ПГ „Иван Хаджиенов“; Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм; Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт; Национално училище по пластични изкуства и дизайн; ППМГ „Никола Обрешков“; ПГ „Петко Стайнов“ - всички в Казанлък, както и ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Ръжена. Организатори на инициативата тази година са ПГ "Иван хаджиенов" със съдействието на своите партньори от "Арсенал" АД и ПГ по лека промишленост и туризъм.

На изложението всяко едно от училищата ще представи пред кандидат-гимназистите и гражданите на общината професиите и специалностите, за които може да се кандидатства след завършване на основно образование.

Община Казанлък кани всички ученици от седми клас, на които им предстои да направят важния избор за своята бъдеща професионална насоченост, за да продължат образованието си в следваща степен!

На откриването на Панорамата ще присъстват представители на РУО-Стара Загора, Община Казанлък и фирмите-партньори на гимназиите.