Първата детска кампания, която е част от националната инициатива „Надеждата е красива” на казанлъшкия стилист Станимир Нанчев – Стенли, ще се проведе навръх 1 юни – Деня на детето.

Инициативата за подкрепа на жените, страдащи от рак на гърдата, Стенли започва на 8 март 2015 година. Неговата кампания има за цел да подпомогне онкоболни жени, като им осигури перуки от естествена коса. От началото на кампанията до момента само в салон „Стенли” в Казанлък над 150 са дарителките на коса, а раздадените перуки на нуждаещите се са над 500.

Станимир Нанчев разказа, че досега в кампанията са се включили и 15 деца от Казанлък, а перуки са получили нуждаещи се дечица от града на розите. Активността на подрастващите да бъдат част от тази благородна кауза е провокирала неговото намерение да организира за 1 юни инициативата „Деца даряват за деца”.


От 10.00 часа в салон „Стенли” в Казанлък казанлъшкият стилист организира детско парти, в което могат да се включат всички деца и тийнейджъри, които искат да дарят дългите си коси за благородната кауза. С този си жест те не само ще покажа съпричастност към свои връстници, страдащи от тежкото заболяване, но ще им дарят надежда и самочувствие. Вече доста деца от казанлъшки училища са изявили желание да се включат в кампанията. Партито на 1 юни е отворено за всички, децата са информирани за целите на кампанията, някои идват сами или с приятелки, други - с родителите си, пояснява още Стенли. Към момента участие са потвърдили ученици от ОУ "Никола Вапцаров", ОУ "Чудомир", ОУ "Мати Болгария" и СОУ "Екзарх Антим I".


На 6 март в Стара Загора официално стартира кампанията „Дари коса”, организирана от Станимир Нанчев – Стенли и заместник-председателят на ОбС-Стара Загора Даниела Лекина. В началото на месец май двамата проведоха и първата дарителска акция в Онкодиспансера в града на липите със съдействието на управителя на лечебното заведение д-р Петьо Чилингиров и на целия медицински екип.


Националната кампания, в която се включи и асоциацията „Промени живота си сега”, която изработва перуките от естествена коса, и много известни личности, има за цел да подпомогне онкоболни жени, давайки им самочувствие и стимул за борба с болестта, като им осигури перуки след проведена химиотерапия.

За да се закупуват достатъчно перуки, които организаторите на кампанията „Надеждата е красива” даряват на жени с онкологични заболявания, е обявена дарителска сметка:

BG42FINV91501016695752