За трета поредна година „Инър Уийл „ клуб Казанлък организира благотворителна кампания в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми в община Казанлък. Кампанията е под мотото: „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“.
Идеята на гинеколожката от Казанлък д-р Мария Георгиева от преди три години щедро е пръгарната от дамите от „Инър Уийл“ клуб- да дадат втори шанс на млади двойки от Казанлък и района да станат родители, подпомагайки общинския фонд „Ин витро“.
Кампанията бе подкрепена и от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.


От този фонд, създаден с дарения, набрани от „Инър Уийл“ клуб ежегодно се отпускат средства на млади двойки с желание за дете, тогава когато са изчерпани по закон допустимите за финасиране на „ин витро“ процедури, без успешен резултат.
Целта на кампанията „ Дари живот!. Помогни да затупти детско сърце!“ цели да даде втори шанс на семейства, преминали през всички тези етапи, но нереализирали мечтата си за дете.
В резултат от събраните до момента в трите поредни благотворителни кампании на „Инър Уийл“ клуб вече са родени 4 здрави бебета, в три подкрепени по този начин семейства. Друга част от набраните суми се усвояват в момента от избраните двойки, като надеждата е до края на тази година да се родят още деца.
В „Инър Уийл“ клуб са убедени, че подобни каузи трябва да са общи и споделят от много хора. Очакваният резулта е повече надежда, за повече деца.

Тази година Благотворителната вечер в подкрепа на двойките, желаещи да имат деца, ще е на 23 февруари, събота, в ресторант „Зорница“ в Казанлък.


Zakazanlak.bg ще ви информира за набраните средства в благотворителната кауза, както и за родените нови граждани на община Казанлък, дошли на бял свят в резултат на споделена подкрепа, споделена надежда и стореното добро.