С предизвикателна изложба се представя за първи път пред казанлъшката арт аудитория един от най- интересните съвременни български творци- Драган Милев- Дари. Самобитният художник, събрал в себе си още дузина таланта – на музикант, кожар, мистик, показва оригинални творби и скулптури от кожа и рисунки върху дърво в оригиналния интериор на Шипковата къща.

Непотребни на пръв поглед стари врати, парчета дъски, прозорци, Дари, както е известен в арт гилдията и сред приятели и почитатели, е превърнал в невороятни картини: топли, със своя енергия и свят.
Специално за гостуването си в Шипковата къща художникът, пребродил десетки страни по света от всички континенти, създава и поредица от картини с акцент „Розата“. Творческият му жест към Казанлък и жителите на града, бе подобаващо оценен от Община Казанлък, която чрез началник отдела „Култура и туризъм“ Сребра Касева покани твореца за ново гостуване през следващата година, в рамките на Празника на розата.


Заради таланта и оригиналността на творбите на Дари, на откриването на изложбата се събрапа българи от цял сявт, научили за казанлъшкия му творчески прощъпулник от zakazanlak.bg и през Фейсбук.
Тук дойдоха Елена от Павел Баня, която от четвърт век живее в Лос Анжелис и познава Дари именно от негова изложба там. Елена се прибира за 29 дни в родния си град и един от тях посвещава на среща с изкуството на Драган Милев. Отново Фейсбук събира за среща с творбите на Дари в Шипковата къща, скулпторката от Брюксел Живка Бръзицова, пряка родственица на композитора Александър Бръзицов.В експозицията, грижливо подредена на втория етаж на Шипковата къща, посетителите ще могат да се срещнат с вътрешния свят и философия на един от най- интересните съвременни български творци. За които връщането към корените и тяхното опазване е на- важната работа на света. Творческите предизвикателства на Драган Милев- Дари ще могат да бъдат разглеждани до края на август.
За запомнящото се гостуване на твореца в Шипковат къща, специални заслуги и и благодарности към Анриет, Цвета и комплекс „Палас“.
Шипковата къща е паметник на културата с местно значение. Съвсем наскоро къщата на един от най- богатите и известни родове на розотърговци в България от последните 3 века, е официална част от туристическия маршрут в Долината на розите и тракийските владетели.