Победител във второто издание на кулинарното състезание „Баш майстор на енинско сухо мезе” стана Милко Гущеров, който получи голямата награда – дъбова дъска със специален надпис, върху която тънко-тънко да реже направените от него мезета. Неговият домашен продукт се наложи в оспорвана надправара с още 11 месни деликатеса.

За радост на нежната половина от жителите на Енина, две дами застанаха веднага след него – на второ място журито класира Христина Папанова. Тя бе удостоена с грамота за достигнати високи кулинарни успехи за приготвената от нея луканка от свинско месо. Трето място и грамота получи Василена Папанова за свинската пастърма, с която тя участва в кулинарния конкурс.

Състезателите в надпревараха бяха 12, като след първия етап останаха шест, които се бориха за призовите места. Участниците се представиха с различни видове мезета - пастърми, филета, луканки, език и риба, приготвени по стари рецепти, съхранявани в енинските фамилии.

Наградите бяха връчени от Антония Генчева, член на настоятелството на Народно читалище „Енинче – 2022”, което е организатор на събитието. Председател на най-младото читалище в община Казанлък е Мария Игнатова. Читалището се радва на подкрепа от страна на Коалиция "Алтернативата на гражданите", която има седем общински съветници в местния парламент. Благодарение на тази подкрепа, основно е ремонтирана и изцяло е обновена базата, в която читалището се помещава от средата на месец декември 2023 година.