Започнаха 29-тe Чудомирови празници в Казанлък. Дните от 25 март до 1 апри могат да се нарекат времето на Чудомир, защото в негова чест са всички театрални спектакли, концерти, изложби, матинета, конкурси, преставяния на книги, конференции. Богата програма за една личност, допринесла изключително много за културния облик на Казанлък.

Съвременна арт инсталация на възпитаниците на Художествената гимназия в Казанлък

Старът бе даден на 25 март в музея, носещ неговото име. Тържествена церемония, речи, приветствия и две изложби, които показват многоликия талант на Димитър Чорбаджийски и отношението към него на изявени казанлъшки художници.


Михаил Вешим, вляво, връчва наградата на Петър Краевски

В първата вечер бе обявен и носителят на 54-ата награда на името на писателя, родом от село Турия. Носителят на наградата "Чудомир" за къс хумористичен разказ е Петър Краевски за разказа му "Глобализмът и аз", публикуван във в. ""Стършел".

През тази година Чудомировите празници преминават под крилатата фраза на писателя: „Не гребенът реши главата, а времето“.

Куклите на Шенгюл Ахмедова - на 26 март изложбата ще бъде представена от директора на Държавен куклен театър - Стара Загора, Дарин Петков

Празниците продължават с поредица от събития, чието многообразие и наситеност са истинско предизвикателство пред казанлъчани гостите на града.


Пълната програма на празниците можете да прочетете на линка:https://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/35-sbitiya-v-chudomirovi-praznici-2023-14815