Среща на поколенията организира Баскетболен клуб „Розова долина“ по случай своята 70-годишнина

През 1948 годна студентите Любомир Кабакчиев, Михаил Петранов, Захари Чаралозов и Зако Каталан поставят първите баскетболни табла с кошове на игрището в градския колодрум. Идеята им е да събират гимназистите от града, за да играят заедно с тях баскетбол. Със своите познания и сръчности студентите успяват да запалят момчетата от гимназията и баскетболът спечелва сърцата им за цял живот.

Големият ден е 8 юли1948 година, когато на празника на физкултурата младежите от Казанлък участват в първия демонстративен мач. Многобройната публика е удивена от уменията на момчетата да вкарват топката през „този обръч“, както те наричали коша. Много скоро след празника се сформира и отбор на града.

Днес, 70 години по-късно, с подкрепата на представители на частния бизнес в града на розите, Баскетболен клуб „Розова долина“ продължава да пази този ентусиазъм и спортен дух, като дава възможност на повече от 60 деца напълно безплатно да се занимават с любимата си игра - баскетбол.
За всичко това разказва ръководството на Баскетболен клуб „Розова долина“ – Казанлък, по повод 70 години от създаването на клуба, които се навършват тази година.

На 8 юни 2018 г., петък, от 18.00 часа, Баскетболен клуб Розова долина“ организира Среща на поколенията, която ще се състои в Културно-информационния център на ул. “Искра” № 4. В срещата ще участват кметът на община Казанлък Галина Стоянова,изпълнителният директор на клуба Денчо Харизанов, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, треньорът Константин Папазов, Владимир Спасов от страна на бизнеса, както и други представители на спорта и бизнеса в града.