Поздравление от инж. Николай Ибушев, генерален директор на "Арсенал", по случай Рождество Христово и Новата 2023 година

Скъпи арсеналци!

По традиция, в края на всяка година се обръщам към всеки един от вас – работници, специалисти, служители на „Арсенал“ АД и „Арсенал - 2000“ АД, за да изразя своята благодарност за Вашия принос към дружеството. Няма човек от огромния ни колектив, който да не допринася с труда, с опита, със знанията и уменията си за развитието на предприятието, което по своите мащаби и възможности няма аналог в България.

Въпреки трудното наследство, което ни оставиха предходните две години, преминали под знака на световната ковид-пандемия, започнахме 2022 година с оптимизъм.Започнахме с вяра, защото знаем силните страни на „Арсенал“ и неговото невероятно умение да се справя с всякакви кризи. Справихме се и с тази! Всички заедно – производствените структури, конструктивните и технологичните отдели, мениджърските екипи. 2022-ра е една от най-успешните години, които отбелязваме в близо вековната история на „Арсенал“ в Казанлък.

Животът на една фирма е като човешкия. Има и хубави, и трудни моменти, мигове на радост и мигове на тревога. Но смисълът на съществуването ни е в това да умеем да преодоляваме трудностите, да търсим изход във всяка ситуация и да продължаваме напред. И като хора, и като дружество.

През 2022 година можем да се поздравим с редица успехи, които постигнахме. Продължаваме интензивно да инвестираме в ново оборудване и нови технологии, да обновяваме производствените бази, да отделяме допълнителни средства за разширяване на социалната политика, която касае всеки един от многохилядния арсеналски колектив. Само през тази година работните заплати бяха увеличавани неколкократно, като средната работна заплата в дружеството достигна 2000-2020 лева, което е над средната работна заплата в Старозагорска област. Ваучерите за храна достигат размер от 3000 лева годишно, което е близо една заплата и половина допълнително. Предоставяме безплатен транспорт за пътуващите до завода в Казанлък и Мъглиж от Стара Загора и съседните общини плюс допълнителни средства за отдалеченост, еднократни финансови стимули на новопостъпили работници и специалисти в рамките от 1200 до 2000 лева. Осигурена е безплатна почивка на море в хотелски комплекс „Арсенал“ в Несебър. Детска градина, детско-юношески футболен клуб, фолклорен танцов състав – всичко това е напълно безплатно за децата. „Арсенал“ е един от малкото работодатели в България, предлагащ втора категория труд, което е едно удобство при ранно пенсиониране.

Накратко – увеличените работни заплати, допълнителните бонуси, ползването на широка гама социални придобивки, осигуряват по-висок стандарт на работещите в дружеството. Това дава сигурност, спокойствие и самочувствие. И напълно основателно! „Арсенал“ стои изключително стабилно, обезпечен е с договори и пазари.

Затова днес, отправяйки своите благопожелания за здраве, за щастие, за благоденствие – на Вас и Вашите семейства, искам да ви уверя, скъпи арсеналци, че предприятието има не само богато минало, достойно настояще, но и перспективно бъдеще.

На Рождество Христово и в очакване на Новата 2023 година нека бъдем усмихнати и позитивни. Да се радваме на миговете с най-близките си хора и да споделяме щастието си. Защото чудесата наистина се случват!

Честита Коледа!
Здрава и благодатна Нова година!

Инж. Николай Ибушев
Генерален директор на „Арсенал“ АД
Председател на Борда на директорите на „Арсенал - 2000“ АД
Почетен гражданин на Казанлък
Основател и ръководител на МК „Алтернативата на гражданите“