Честит 24 май!
Поздравление от инж. Николай Ибушев, генерален директор на "Арсенал", по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Уважаеми учители и преподаватели,
Уважаеми дейци на културата и изкуството,
Скъпи ученици, студенти и колежани,

От свое име и от името на ръководствата на „Арсенал“ АД и „Арсенал-2000” АД бих искал да Ви поздравя с най-обичания български празник – 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Повече от 120 години химнът „Върви, народе възродени!“ разтуптява сърцата на поколения българи и като компас сочи вярната посока в бъдещето – посоката на знанието, просветата, науката. Това е „светлата бъднина“, към която винаги се е стремил човешкият дух.

Нека следваме заветите на нашите предци, издигнали знанието като знаме на просперитета и човешкия прогрес. Неслучайно точно в Казанлък се намира първият паметник в България на светите братя равноапостоли Кирил и Методий, неслучайно той е отлят в Държавната военна фабрика, днес „Арсенал”. Нека бъдем достойни наследници на нашите първоучители и на хилядите техни последователи, да не се предаваме пред трудностите и да си поставяме високи цели, защото така ще постигнем лично усъвършенстване и обществен напредък.

Пожелавам Ви здраве, дръзновение и неугасващ стремеж към научни и творчески върхове!

Честит празник!

Инж. Николай Ибушев
Генерален директор на „Арсенал“ АД
Почетен гражданин на Казанлък
Основател и ръководител на МК „Алтернативата на гражданите“