Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова очароваха официалните лица и посетителите на 39-то издание на Международното туристическо изложение Ваканция & СПА. То се проведе от 15 до 17 февруари 2023 г. в залите на Интер Експо Център - София. Заедно с екипа от Община Казанлък и на Музея на розата и на Исторически музей „Искра“ младите красавици представяха изисканите продукти в сферата на кулинарията и козметиката от Долината на розите.
В навечерието на юбилейния 120-и Празник на розата казанлъшките хубавици спечелиха много нови приятели на Казанлък, който е прочут със своите природни и културни забележителности. Представителите на Казанлък на най-известния туристически форум в България представиха празничната програма, изпълнена с традиционните ритуали „Розобер“ и „Розоварене“. Тази година, по време на Празника, ще се проведат поредица от срещи на Международната асоциация на ароматите и Българската национална асоциация за етеричните масла, парфюмерия и козметика, на която ще дойдат евродепутати и кметове на френски градове. Тези събития ще преминат под мотото „Насърчаване на културното наследство чрез иновации“. Събитията ще бъдат посветени – розовото масло, както и на световната среща на медиите, организирана от Българската телеграфна агенция, която празнува 125-годишен юбилей.
Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров връчи на организаторите от „Прим Експо“ плакет на министерството, с изображение на емблемата на Казанлък и на България – розата. Тази година престижното изложение в сферата на туризма събра над 250 изложители от 15 държави в българската столица - туристически компании, хотели и курортни комплекси, организации за управление на дестинациите, местни власти от туристически региони, дипломатически мисии от Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция. Броят на участниците бе два пъти по-голям от този през 2022 г., което дава оптимизъм за интереса към туризма у нас и по света.