От 23 ноември до 19 декември социалистите в областта ще проведат общински конференции, на които ще бъде обсъден проектът „Визия за България”. Това става ясно от съобщение на Областния Пресцентър на БСП, позовавайки се на Румяна Динева, председател на Областния съвет на БСП.

По време на заседанието е отчетена рабоатта на народните представители от БСП Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова,които са задали близо 200 въпроса по време на парламентарния контрол в Народното събрание.

Най- много на въпроси на старозагорските депутати са отговярали министрите на труда и социалната политика, здравеопазването, регионалната политика и на образованието. Питанията на депутатите са били свързани основно с проблемите на хората, поставени по време на приемните и по време на организирани дискусии с обществеността.

Над 160 са законодателните инициативи и предложенияна местните депутати, съответстващи на политиката на парламентарната група „БСП за България”, следвайки дневния ред на обществото, чиито приоритети са заложени във „Визия за България.

По време на Областния съвет на БСП народните представители са изразили съжаление, че "голяма част от проектите ни мнозинството на ГЕРБ не приема, а това води до напрежение" За пример е посочено предложението на БСП за интеграция на хората с увреждания, което мнозинството не прие и изведе майките на протест, който продължава и до днес.