БСП с мисия "Оставам"!

Младежка Балканска кръгла маса под надслов: „Младите хора на Балканите: Мисия Оставам!” ще бъде домакинствана от Казанлък в петък, 27 юли.

Среща на младежите е част от традиционния събор на Левицата, който ще е на връх Бузлуджа ден по-късно, 28 юли- събота.

За това съобщават от Пресцентъра на БСП.

Срещата ще се проведе в Дома на културата "Арсенал" в Казанлък.


В 13:00 форумът ще открият председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и председателят на МО в БСП Николай Бериевски, който е и модератор на дискусията.

В 13: 15 - 13:45 политологът доц. д-р Борис Попиванов ще представи изследване за нагласите на младите хора на Балканите.

От 13:45 до 14:45 ще се проведе дискусия с участието на млади лидери от региона.

В 15:00 -15:30 за представителите на медиите ще бъде дадена пресконференция.


В събитието ще вземат участие млади лидери от Албания, Румъния, Сърбия, Словения и Черна гора, заместник- председателят на БСП Деница Златева, членът на ИБ на БСП Драгомир Стойнев, НС на МО в БСП и областните координатори на МО в БСП.


Младите социалисти ще се поклонят пред подвига на героите и ще поднесат цветя на Паметника на Свободата в 18:00. Преди това те ще се включат в награждаването на победителите от колоездачния пробег за купа „Бузлуджа 2018", с маршрут Габрово - връх Шипка.

В 20:00 започва концерта, организиран от Младежко обединение в БСП на площад „Севтополис” в Казанлък.На 28 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат в местността „Историческа поляна” в 10:00, за да честват 127 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.За събора се очакват десетки хиляди граждани, последователи исимпатизанит на лявата идея от цялата страна.


Желаещите да пътуват с организиран транспорт до връх Бузлуджа и записалите се в местния офис на БСП -Казанлък за това ще пътуват срещу символичната цена от 50 стотинки на човек в двете посоки.
--