Благодаря, че ви има!
С думите „Благодаря, че ви има” генералният директор на „Арсенал” АД инж. Николай Ибушев се обърна към отличените през 2021 година първенци от арсеналската Алея на трудовата слава. За 17-а поредна година „Арсенал” връчи специални награди на изявени свои работници, служители, специалисти, ръководители за техния принос в развитието на предприятието. Те се излъчват от различните цехове, отдели, звена в заводите от структурата на предприятието

„Арсенал” е единствената фирма в България, която има Алея на трудовата слава и всяка година, от 2004-а досега, засвидетелства чрез нея признание към заслугите на своите работници и служители, допринесли за просперитета на дружеството - каза още Николай Ибушев. – Това е една традиция, с която искаме да отдадем заслуженото на всички, които са положили труд, вложили са своите знания и умения, за да вървим напред.”

За първи път тази година бяха наградени и отличниците от Випуск '2020 и Випуск '2021 на Техническия колеж в Казанлък. От завършилите тези два випуска 110 студенти, придобили степен „професионален бакалавър” по специалността „Технология на машиностроенето”, 48 са арсеналци, 7 от които са отличници.

Инж. Николай Ибушев припомни историческите факти, свързани с "Арсенал" - началото на отбранителната промишленост у нас се поставя през 1878 година, а от 1924 година заводът е изцяло на територията на Казанлък. Той подчерта огромното значение на „Арсенал” за общината, региона и за България като водещо българско предприятие, фирма-лидер в своята сфера, призната на световно ниво. Николай Ибушев благодари и на своите колеги от ръководствата на „Арсенал” АД и на „Арсенал – 2000” АД за тяхната всеотдайна работа.

Заради въведените строги противоепидемични мерки в нашата страна, за втора поредна година „Арсенал” –Казанлък не празнува своя празник с богато тържество, с Ден на отворените врати, със спортни състезания, с големи концерти на фирмения стадион. Награждаването на отличниците отново бе в намален състав. При спазване на противоепидемичните изисквания церемонията се проведе в централния стол на предприятието. Но за сметка на това, екипът на неуморната Йонка Велчева показа кулинарна фантазия в подготовката и подреждането на празничната маса. Настроение внесоха и изпълненията на танцьори от Фолклорен ансамбъл „Арсенал” - част от целия състав, който се раздаде на сцената на Дома на културата в първия от поредицата безплатни концерти за арсеналци.