Бивш шеф на Полицията играе за кмет в Тъжа


Бившият началник на Полицията в Казанлък от края на 90-те години Николай Гоцков е утвърдената кандидатура от Националното ръководство ан БСП за кмет на павелбанското село Тъжа, става ясно от официално съобщение на Пресцентъра на БСП в област Стара Загора.

Оттам уточняват, че Националното ръководсто на партията е утвърди кандидати за кметове в област Стара Загора, както за следните населени места и общини:

За Стара Загора кандидатът за кмет е проф. Иван Върляков, в Чирпан – Гено Генов, в Братя Даскалови – Веселин Калчев, в Мъглиж – Златко Острешев. Досега са две местните коалиции, които се учредиха за участие в местния вот - в Мъглиж и в Павел Баня.

Красимир Куртев, зам.-председателят на общинската партийна организация в Раднево, е издигнатият от социалистите кандидат за кмет на миньорския град. Куртев е и водач на листата с общински съветници.

Утвърдени са и кандидатурите за кмет на Ковачево – Иван Стоянов, на Полски Градец – Тончо Михов, Трънково – Кольо Колев, Коларово – Георги Тенев, Боздуганово – Гено Генов, Трояново – Калоян Колев и на Сърнево – Милен Малчев.

Адвокатът Иван Михайлов е кандидатът за кмет на община Павел баня. Председателят на социалистите в Павел баня Атанас Пъдев ще е водач на листата с общински съветници.

БСП в Павел баня издигна и 7 кандидати за кметове на населените места: Долно Сахране – Димитър Димитров, Горно Сахране – Яна Трендафилова, Скобелево – Петя Пенчева, Габарево – Николай Димитров, Осетеново – Зинел Мехмед, Тъжа – Николай Гоцков и Манолово – Яким Якимов.

Инж. Минчо Чавдаров е кандидатът за кмет на „БСП за България” на община Опан. В единственото село в общината - Ястребово, където ще се проведе избор за кмет, левицата предлага Боньо Бонев.

В Гурково БСП издига кандидатурата на безпартийния инж. Стоян Бонев. ,

БСП – Николаево единодушно гласува кандидатурата на досегашния кмет Косьо Косев за следващ мандат. Косев ще е и водач на листата за общински съветници на „БСП за България”.

Какъв ще е изборът на БСП в Казанлък ще стане ясно на 9-ти септември, когато е общинската конференция на местните социалисти.

Няма и решение за кандидатът на Левицата и в община Гълъбово.

Изборите за местни органи на властта са насрочени с Указ на президента за 27 октомври.

.