Библиотеката очаква дарители за 160-ия си рожден ден

Тази година Общинска библиотека "Искра" навършва 160 години от своето основаване, поради което приканва казанлъчани да се включат в Дарителската кампания „160 нови книги за 160 години Библиотека „Искра”.

Още със създаването на новия фонд на библиотеката в първите следосвобожденски години, казанлъчани щедро и с отговорност са дарявали, за да продължи просветното дело на Възраждането, да се запази "искрата" на знанието. Особено силен е този процес в началото на 1924 година, когато започва изграждането на "Казанлъшки архив" и колекцията "Старопечатни книги".

През последните години комплектуването на библиотечния фонд отново разчита частично на дарителите, на тяхната подкрепа и разбиране ролята на библиотеката като културен институт.

"Очакваме да ни подарите и тази юбилейна година нова книга за рождения ден! Вярваме, че в нашата община ще се намерят 160 сърцати съграждани, за които ще Ви информираме с удоволствие", се казва в апела, който културният институт разпространи.

Всеки, който иска да направи дарение, може да пише на email: iskra_lib@abv.bg, да позвъни на телефоните на Общинска библиотека „Искра” - Казанлък, или на отиде място в самата библиотека.