"Без пари" отново в Казанлък

Инициативата "Без пари" ще се проведе отново в Казанлък на 8 октомври 2020 година. Инициатор на кампанията е СНЦ "Младежки център за развитие - Взаимопомощ", съвместно с "Юнайтед авангард артист". От 17 до 20 часа в офиса на Сдружението на ул. "Искра" 22 всеки, който желае може да занесе здрави и чисти дрехи, обувки, аксесоари, уреди и други полезни вещи, които вече не ползва в ежедневието си. Други хора пък имат възможност да вземат от тези вещи, които са им потребни, като идеята на тази обмяна е непотребни за едни хора предмети да бъдат ползвани от други, на които ще свършат работа. Всичко е напълно безплатно и безвъзмездно.

"Не е задължително да занесете и да вземете в замяна нещо, възможно е само да оставите или само да вземете, според потребностите си. Няма ограничение и в броя на предметите. Идеята е да се обменят вещи, които от всякаква гледна точка са полезни ", обяснява инж. Мария Славова, председател на Сружение "МЦР - Взаимопомощ".

Това, което остане, ще бъде предложено на социални институции в Казанлък, а останалите - на фирма, занимаваща се с оползотворяване на текстил.


По време на събитието може да се занесат и събрани пластмасови капачки за кампанията "Капачки за Казанлък".

Събитието е част от кампанията "Time to move 2020" на "Евродеск"-точките в България, подкрепени от Център за развитие на човешките ресурси. Кампания от тази инициатива бе проведена преди 2 месеца в Казанлък и предизвика широк интерес сред гражданите.