Баскетболните ни надежди оглавиха класирането

Младите надежди /14 години/ на баскетболния клуб „Розова долина“ изиграха първите си два мача и откриха сезон 2016/2017 на Българската федерация по баскетбол за подрастващи.
Въпреки отсъствието, заради контузии на двама от водещите си състезатели - Калоян Спасов и Стефан Николов, младите воини от "Розова долина" сътвориха две впечатляващи победи, с разгромяваща разлика над именити съперници като "Делфин“ и „Черноморец 2014“ – от Бургас.

Мачът срещу първия започна с редуване на силни и слаби моменти в играта и на двата отбора, като на полувремето противникът се оттегли само с една точка преднина - 23:24.

През второто полувреме, след поредица от силни отигравания, надеждите на казанлъшкия тим успяха да наложат категорично своето темпо и стил на игра, за да стигнат до крайната победа с 61:39.

Освободени от първоначалното напрежение в първия мач, младите баскетболисти излязоха срещу отбора на „Черноморец“ във втория мач максимално концентрирани. Вихреното им начало буквално помете противника, за да завърши първата част с отчайващия противника резултат 26:4.

Крайният резултат от мача показва категоричното превъзходство на казанлъчани - 63:32.
Така с две победи от два мача, младежите на БК “Розова долина“ оглавиха класирането при 14-годишните в Югоизточната дивизия на БФ по баскетбол.

Заради липсата на отопление в зала "Севтополис" на казанлъшкия стадион, отбор получи “последно предупреждение" от регионалния представител на Българската баскетболна федерация за лишаване от домакинство и налагане на глоба.

"Въпреки положените усилия от община Казанлък, направеният ремонт на залата и монтирането на газово котле, от юни до декември не се намери екип от специалисти, които да пуснат отоплението в залата… Иначе обектът се води като „приет“ и проектът като изпълнен, парите усвоени… Както е казал поетът: „Изпито виното, смехът изсмян… Да му мислят децата!”, сподели след срещата за zakazanlak.bg треньорът Николай Тенев.