Огнеборците от противопожарната служба на „Арсенал“ АД се включиха в гасенето на пожара в местността „Каракос“ още в първите часове от неговото възникване – в 12,20 часа на 21 август 2023 г. Основната им задача бе да предотвратят разпространението на огнената стихия по посока на складовата база на Завод 4 на дружеството.

„От арсеналската база продължаваме да осигуряваме вода за противопожарните автомобили, които действат в местността. В момента там остава един от нашите екипи, първоначално те са били два, като нашите огнеборци ще бъдат там, колкото е необходимо“, заяви началникът на арсеналската противопожарна служба Жечо Бонев.

Разпространението на огнената стихия на изток е спряно чрез насрещен огън. Вчера гасителните действия са били затруднени от силния вятър с променлива посока и пресечения терен. В гасенето са участвали осем екипа от противопожарните служби в Казанлък, Стара Загора и Мъглиж, доброволци и хеликоптер от базата в Крумово. Вятърът вече е утихнал и се очаква пожарът окончателно да бъде угасен.