Близо 1/4 от всички подаръци в благотворителната кампания са осигурени от работещи в дружеството

Работещи в „Арсенал“ АД са едни от активните дарители в благотворителната кампания за нуждаещи се деца „Акция Дядо Коледа“. Инициативата, организирана за седма година от Сдружение „Бъдеще за децата“, привлече работници и служители от най-голямото машиностроително предприятие у нас с благородната си кауза да дари усмивки и сбъднати мечти на деца в неравностойно положение. Това са деца от центровете за настаняване, деца от социалнослаби семейства или без родители, деца с увреждания - малки и по-големи, нуждаещи се от топла човешка ръка и внимание.

Тази година „Акция Дядо Коледа“ стартира на 2 декември и продължи до 16-и, а раздаването на коледните подаръци вече върви с пълна сила. Написани са рекорден брой детски писма - 270, което означава, че 270 деца са разказали своите истории и са споделили за какъв подарък мечтаят. А в ролята на Добрия старец влизат хората с големи сърца. Сред най-ентусиазираните казанлъшки дарители са арсеналци. Почти една четвърт от подаръците за децата в „Акция Дядо Коледа“ тази година са осигурени от работници и служители във фирмата. „Арсенал“ е единственото предприятие, където има поставена елхичка с детски истории от трите места на територията на община Казанлък и едно в Павел баня.

Общо 62 подаръка приготвиха арсеналци, изпълнявайки коледните желания, споделени в детските писма. Инициатор за участието на арсеналци в кампанията е Мира Енева от Завод 6/120. Години наред тя се включва в дарителските кампании на Сдружение „Бъдеще за децата“. Тази година решила да предложи една елхичка с детски истории да бъде поставена на входа на цеха. За отрицателно време писмата свършили,наложило се тя да взема още и още истории, за да се включат всички желаещи. Така от Завод 6 подаръците станали 34, като голямата част от тях са осигурени от работещите в цех 120. Три подаръка пристигнали чак от Варна – дъщерята на нейна колежка пожелала също да се включи в благородното начинание, макар да живее в морската столица. „От целия завод 6 се включиха хора, подаръци донесоха и от други заводи - 1,2,5 - споделя двигателят на инициативата в “Арсенал“ Мира Енева. – Въпреки че го правим за първи път в завода, колегите откликнаха с голямо желание, вземаха писма, купуваха подаръци, опаковаха... Комуникацията между нас беше лесна, помагаме си, съпричастни сме едни към други, може би и затова кампанията ни стана толкова успешна. Получихме подкрепа и от началника на цех 120 Иван Загорчев, и от директора на Завод 6 Ивайло Арнаудов. Така нашата малка елхичка стана огромна от подаръците за децата. Благодаря на всички от сърце за благородния жест.“

12 подаръка, също много красиво опаковани, събрали мечтите на деца в нужда, са дарени от работещите в Главна дирекция. Преди да тръгнат от коледната елха към детските ръце, грижливо приготвените пакети привличат с външния си вид и с идеята, заложена в тях – да сбъднат една детска мечта, да подарят обич и радост на дете, към което животът не е толкова щедър.

В навечерието на Рождество Христово, благодарение дарителството на всички, включили се в „Акция Дядо Коледа“, за 270 деца ще се случи чудо. Чудото на добрите хора, които правят магията на празниците.