„Арсенал” празнува на 30 септември

Традиционният празник на „Арсенал” тази година ще бъде на 30 септември. Празникът е очакван както от работещите в дружеството, така и от всички казанлъчани и гости на града, тъй като най-голямото машиностроително предприятие в България показва, че не само може много да работи, но може и добре да се забавлява. Денят е особено чакан и поради факта, че заради пандемията от Ковид-19, в две поредни години - 2020 и 2021, тържествата нямаха този мащаб, както хората са свикнали. Тази година обаче празникът идва с много музика, танци, настроение и забавления. Програмата е публикувана на 1 страница на новия, 287-и, брой на вестник „Трибуна Арсенал”, който излиза на 14 септември.

И още хубави новини за арсеналци – има нови финансови стимули за новоназначените, както и ново увеличение на работните заплати на работещите.

В броя е публикуван разказ за една достолепна жена – 96-годишната Певка Маркова, арсеналски кадър, ветеран от Втората световна война. И новите кадри на „Арсенал” са на страниците на вестника, защото поколенията се сменят, но „Арсенал” остава – вече 144 години, 98 от които са в Казанлък.

За синьото удоволствие, което носи спортът плуване, разказваме на страница 3. Единственият голям закрит басейн в Казанлък – басейнът на „Антим”, е онова вълшебно място в града, привличащо казанлъшките деца през цялата учебна година.

Споделяме с вас още истории за казанлъчани и за събития в града, имащи световен отзвук, както и за един предстоящ християнски празник – денят на Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/287.pdf