Между 350 и 400 работници и служители на „Арсенал“ ще имат възможност да почиват по една седмица безплатно през септември на ведомствената почивна станция в град Несебър. Това съобщи лично изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев. Първата смяна почиващи безплатно на море започва от утре - 10 септември. Почиващите ще ползват абсолютно безплатно базата на „Арсенал“, като бонусът им включва нощувките и ол-инклузив за 7 дни. Придобивката е част от социалната програма на дружеството, договорена между административното ръководство и двата фирмени синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“. Сред имащите право на безплатни почивки ще са 51 първенци в труда на „Арсенал“ за 2014 година, както и изявени работници и служители с принос за развитието на фирмата. Подборът - кои да са част от бонус-почивката, правят съответните заводски административни и синдикални ръководства.
Две, с амбицията да са общо три, смени от по 7 дни са плановете на административното ръководство за почиващите отличени работници през септември.
Близките на арсеналци, удостоени с правото да почиват безплатно, които не са работещи във фирмата, ще ползват изключително големи отстъпки по време на седемдневната почивка в Несебър. Това не е първият такъв жест на фирменото ръководство. С малки изключения бонус-почивки за най-добрите в работата, при това напълно безплатни, има почти всяка година през последното десетилетие.