Алис Сандалова е единствената казанлъчанка, която бе отличена във фотоконкурса „Европа през моя обектив“, който бе организиран от Областния информационен център в Стара Загора. Алис е на 16 години. Възпитаничка е на Школата по живопис към ОДК „Св. Иван Рилски” в Казанлък. В конкурса тя бе класирана на второ място за своята снимка на парк „Розариум“ и бе наградена с дигитален фотоапарат.

Целта на конкурса е млади любители фотографи да представят през своя поглед промените, настъпили с реализирането на проекти, финансирани с европейски средства в средата, в която живеят и с която е свързан и техният живот - сграда, улица, детска площадка, парк или друг обект. В конкурса участваха млади таланти на възраст от 16 до 29 години, живеещи на територията на област Стара Загора. Компетентното жури е номинирало три фотографии, като единствената отличена от Казанлък е Алис Сандалова.


Най-добрите снимки са включени във фотоизложба „Европа през моя обектив”, подредена в парк „Пети октомври“ в Стара Загора, която и казанлъчани могат да разгледат, отскачайки до областния град.