4000 виоли ще красят „Арсенал“

Близо 4000 виоли, по-популярни като мушанки или теменужки, ще бъдат засадени в цветните алеи на „Арсенал“. Подмяната на летните цветя с есенни, които издържат на зимните температури, за да покажат багрите си напролет, вече започна в дружеството. Извършва се от работници в отдел „Битово обслужване“ към „Арсенал 2000“. Нежните есенно-пролетни цветя вече заемат места в красиви прави редици, в кашпи и фигури почти навсякъде в зелените градини на завода.
Градините на "Арсенал" са грижливо поддържани, зелените площи с цветни алеи и шадравани създават настроение и носят релакс


"Най-любопитното в случая е, че пъстроцветните виоли са отгледани в старите заводски парници от самите работници, грижещи се за озеленяването и зацветяването на територията на „Арсенал“ – споделя ръководителят на отдел „Битово обслужване“ Румен Папазов. – Почистват се градините, почвата се обработва и се подготвя за „новата цветна смяна“. Близо 200 квадратни метра площ от градините на „Арсенал“ ще бъдат засадени с теменужки, собствено производство. Използваме хубавото време, за да украсим завода“.

Бившият възпитаник на Математическата гимназия в Казанлък и студент последна година в Техническия университет в Габрово, Румен Папазов поема ръководството на отдел „Битово обслужване“ преди по-малко от месец - на 13 септември. Идва от Завод 0, където работи от 2016 година, в момент, когато „Арсенал“ е в трескава подготовка за своя празник и честване на 95-ата годишнина от установяване на предприятието в Казанлък. Въпреки напрегнатото ежедневие и многото въпроси, които трябва да решава в оперативен порядък, бързо свиква с новите отговорности. Разчита на всички колеги в отдела, допитва се до тези с дългогодишен стаж и има много нови идеи, които тепърва ще реализира.