39 студенти- стипендианти има  "Арсенал"

39 са студентите- стипендианти на "Арсенал" в момента, като в сравнение с миналата година, те са повече с 24, съобщиха от Ръководството на дружеството. 7 от тях съвсем скоро ще се дипломират и предстои да се включат в процеса на работа в най- голямото дружество в страната, в сектор " Машиностроене".

Студентите се обучават в инженерни специалности, основно в Техническия университет в Пловдив, в специалността "стрелково оръжие", както и в Химико-технологичните университети в Бургас и в София.

На всички тях фирмата поема 100" издръжката в процеса на обучение, срещу работа впоследствие в дружеството. Частично фирмата подпомагат финансово обучението и на студенти- в бакалавърска и магистърска степен и в други инженерни специалности.

От 3 години фирмата е партньор и на казанлъшката Професионална гимназия "Иван Хадиженов" в дуалното обучение, където дава възможност за обучение и професионална компетенция чрез работа, на няколко десетки гимназисти. Част от тях работа на заплата през лятото във фирмата.