2870 лева дариха казанлъчани за лечението на Калоян

Благотворителната инициатива за болното 6-годишно момче от Казанлък Калоян Христов, която бе организирана от 18 до 29 декември 2017 година в Музея на фотографията, събра общо 2870 лева. С тях ще бъде подпомогнато лечението на детето, което включва ежемесечни процедури с барокамера в клиника в Пазарджик, електростимулация в специализиран център във Варна, редовни занимания при логопед и пълна безглутенова и безлактозна диета. Заедно с това семейството ще може да си позволи да направи така необходимите, но скъпоструващи изследвания на детето.

Базарът бе организиран от майката на Калоян – Десислава Колева, с любезното домакинство на Музея на фотографията и с подкрепата на всички, съпричастни към болката на другите. Това са Кметството на град Шипка начело с кмета Василка Панайотова, кметът на Горно Изворово Надежда Пенчева, художничката Катя Зографова от ателие „Пъстроцвет“ към НЧ „Жар 2002“, Траяна Панайотова, Боряна Чапърова, Кольо Костов и школа "Живопис" при ОДК "Св. Иван Рилски" с ръководител Галя Иванова. Ваня Запрянова и Росен Дончев от Школа по изобразителни изкуства „Арт линия“ предоставят картина на Росен Дончев. Фотографите Антония Колева и Би Тенденс също участват в акцията. Ръчно изработени бижута и аксесоари от Morea, както и "Стейси 2015" - сладкарски изделия, също даряват за базара. Възпитаници на НУПИД "Акад.Д.Узунов" са участвали в инициативата, като повече от половината от всички сувенири, изработени и предоставени за благородната кауза, са тяхно дело. Плакатът за събитието също е по проект на талантливи ученици и техните учители в Художествената гимназия. За кампанията коледни сладкиши дари сладкарска фирма „Ивет“, а фондация „Дон Боско– България” се включи с ръчно изработени коледни картички.

Оригинална рисунка на художник-карикатуриста от Казанлък Теню Пиндарев дари за благотворителния базар неговата съпруга Донка Тишинова-Пиндарева.

С лични средства се включиха кметът Галина Стоянова и членовете на дамската организация Инър Уйил клуб-Казанлък.

Майката на Калоян – Десислава Колева, благодари на всички дарители за благородния жест и огромната съпричастност, като им пожелава Щастлива и успешна Нова година. Събраните средства подпомагат семейството в борбата му за развитие и по-пълноценен живот на шестгодишното момче от града на розите.

Банкова сметка за набиране средства за Калоян е:
ЦКБ АД – Клон Казанлък
(CECBBGSF)IBAN: BG16CECB979040F1642400- Спестовни
За Калоян Валентинов Христов
Ж.К. Изток, бл.32, вх.Д, ет.1, ап.98