270 кандидат-депутати са регистрирани в Старозагорско 28 партии и коалиции са регистрирали кандидатски листи в 27 многомандатен избирателен район в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това обяви председателят на РИК-Стара Загора Кристиан Баджаков. Срокът за регистрация изтече вчера в 17 часа. Единна народна партия не е подала кандидатска листа до крайния срок, а регистрацията на Съюза на свободните демократи е била заличена. Общо 270 са регистрираните кандидати за вота. За изборите на 2 октомври в област Стара Загора ще бъдат отворени 501 секции. С право на глас са 278 015 души. В рамките на предизборната кампания на територията на областта ще бъде проведена симулация на гласуване с машина. За целта ЦИК е осигурила 12 машини, обясни Кристиан Баджаков. Около 15 дни ще продължи експерименталното гласуване.
С машини ще се гласува в 363 от всички 501 секции на територията на областта. Предстои ЦИК да определи в колко от тези секции ще бъде поставена и втора машина. До 17 септември партиите и коалициите могат да регистрират застъпници за предстоящия вот.
Приемането на протоколите в изборната нощ ще става в Областната управа и Община Стара Загора, като така всички членове на секционни избирателни комисии ще бъдат на закрито, ако в нощта на 2 срещу 3 октомври вали.