23-годишен от Николаево размахва брадва срещу полицай, задържан е под стража


Днес, 5 януари 2017 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велчо Р., на 23 г., привлечен като обвиняем за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта.


До момента е установено, че на 2 срещу 3 януари 2017 г., в тъмната част на денонощието, в с.Елхово, община Николаево, възникнал битов конфликт между обвиняемия Велчо Р. и негови съседи. След получен сигнал в дежурната част на полицейския участък на място пристигнали полицейски служители, които разпоредили на Велчо Р. да преустанови агресивното си поведение и отправянето на обиди и заплахи. Обвиняемият започнал да отправя нецензурни изрази и към полицаите, като в един момент взел брадва и въпреки отправеното разпореждане да я остави, замахнал с нея към единия служител на МВР. Полицейският служител успял да възприеме навреме действията на Велчо Р. и се изместил, което предотвратило настъпването на удар.


Обвиняемият Велчо Р. е многократно осъждан за престъпления против собствеността, транспорта, както и за незаконно съжителстване на съпружески начала с ненавършило 16 - годишна възраст момиче. Настоящото му престъпление е извършено при условията на опасен рецидив.
Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства и др. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.