23-годишен от Горно Черковище кара напушен, 60-годишен от Казанлък - пийнал


На 4 декември 2016 г. в РУ „Полиция” - Казанлък е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК срещу Н. Т., на 60 г., от Казанлък, за това че на същата дата, около 22.30 ч., в гр. Казанлък, по ул. "Христо Ботев", е управлявал л. а. "Опел Астра" след употреба на алкохол с концентрация 1,41 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан е за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

Пак вчера, в 05:20 часа, в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул."Ген. Гурко" и бул."Митрополит Методи Кусев", полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а."Фолксваген Пасат", управляван от К. Ч., на 23 г., от с. Горно Черковище, общ. Казанлък. Водачът е тестван за употреба за наркотици с техническо средство, което е отчело положителен резултат за канабис.. К. Ч. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо произодство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК.

Полицейският бюлетин на ОДМВР - Стара Загора сочи, че при направени проверки в почивния ден вчера е установено, че общо четирима водачи са шофирали дрогирани, а двама са употребили алкохол. Водачите са задържани и са образувани бързи производства.

В 17.35 ч., в гр. Стара Загора, на бул. "Св. Патриарх Евтимий", полицейски екип на сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка л. а. "Опел Корса", управляван от И. И., на 51 г., от с. Маджерито, община Стара Загора. След извършен тест на водача за употреба на алкохол с техническо средство, е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух - 2.62 промила. И. И. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343"б" от НК.


Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу Х. М., на 37 г., от гр. Стара Загора, за това че на 04.12.2016 г., в гр. Стара Загора, на площад ''Берое'', е управлявал л.а. "Ауди А3" след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Х. М. е задържан за срок до 24 часа.

Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК и срещу Н. О., на 30 г., от гр. Стара Загора, за това че на същата дата в гр. Стара Загора, по ул. ''Д-р Т. Стоянович'' е управлявл л.а. "Форд Фокус" след употреба на наркотични вещества - метамфетамин, установено с техническо средство.

Снощи в 21.10 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. "Л. Каравелов" и ул. "Ген. Гурко", полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л. а. "Сеат", управлаван от Н. С., на 18 г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за употреба на канабис. Н. С. е задържан е за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

На 04.12.2016 г., в 21.10 ч., в гр. Стара Загора, на бул. "Крайречен", полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л. а. "Опел Кадет" управляван от И. Д., на 25 г., от гр. Хасково. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за употреба на канабис. И. Д. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.