1604 лева бяха събрани на благотворителен базар за нови детски носии

Буквално за минути в Детска градина „Буратино“ бяха събрани 1604 лева на благотворителен базар, организиран от майките на малчуганите, които посещават детското заведение на територията на „Арсенал“. Със съвместните усилия и с огромното желание на мамите, учителките и самите деца бяха изработени прекрасни великденски сувенири, цената на които варираше от 2 до 15 лева. Идеята е да се съберат средства за закупуване на нови народни носии на децата в „Буратино“. Мами, татковци, много арсеналски служители, научили за базара, се събраха точно в обедната почивка на 13 април, за да си закупят от сувенирите и да подкрепят благородната инициатива.


200 лева за каузата дари Коалиция „Алтернативата на гражданите“. Отделно в благотворителния базар се включиха с лични средства общинските съветници от Коалицията инж. Янко Запрянов, директор „Технологично и иновационно оборудване“, и инж. Владимир Чучумишев, ръководител направление „Образование и квалификация“, в „Арсенал“ АД.

Според Гергана Палиева, директор на ДГ № 7 „Буратино“, народните носии на децата се нуждаят от обновяване и тя е приела присърце идеята на майките да се направи благотворителен базар за осигуряване на средствата. По думите й, има заявени желания за още дарителски жестове.

Малките буратинчета се включват и в националната кампания „Походът на книгите“, като групите посетиха Художествената библиотека в предприятието. В седмицата преди Възкресение Христово арсеналски служители ще четат любими детски книжки пред възпитаниците на детското заведение.