12-годишно момиче от Розово дебютира в женския футбол

12-годишната състезателка на Футболен клуб „Млада гвардия” в казанлъшкото село Розово Анелия Ангелова дебютира за женския отбор на „Севлиево лейдис”, съобщи новината треньорът на момичето Мариян Василев. С днешното си представяне Анелия се превърна в една от най-младите дебютантки в историята на женския футбол у нас. Младата футболна надежда е централен защитник в „Млада гвардия” и от една година е основен състезател в отбора на гвардейците, а от началото на този сезон играе и за различните възрастови гарнитури на отбора от Севлиево.

На 2 ноември „Севлиево лейдис” гостуваха на „Лупеспорт” - София. Анелия Ангелова влезе в игра в 65-та минута на двубоя и бе на терена цели 25 минути, което е прецедент за един дебютант, особено на нейната възраст, коментира Мариян Василев. Момичето от Долината на розите игра като дефанзивен халф. Мачът приключи с 2:1 за софийския тим, тъй като в добавеното време „Севливо лейдис” допусна попадение след разбъркване в наказателното поле.



„Изключително съм горд с дебюта днес на Анелия Ангелова и с играта, която тя показа на терена. Ани има големи възможности, които ще надгражда. Тя е талантлива и много трудолюбива. Уверен съм, че ще продължи със запомняща се игра и занапред”, не може да сдържи радостта си от представянето на Анелия нейният треньор в „Млада гвардия”, 24-годишният Мариян Василев. Неговите момичета продължават да се представят много добре и да носят удовлетворение на треньора си и на своите многобройни фенове.