Голям благотворителен концерт и базар под наслов "Даряваме надежда" организира Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” на 15 ноември от 17.30 часа в Дома на културата „Арсенал”. Събитието е в подкрепа на преподавателката по математика от Механото Татяна Казакова, която от няколко години се бори с тежко заболяване. Учители и ученици, деца и родители, бизнес партньори на Механотехникума като „Арсенал” АД, съмишленици като общинските съветници от непартийната коалиция „Алтернативата на гражданите”, граждани се включват в благородната инициатива в помощ на нуждаещата се учителка. Общо 11 440 лева лева бяха събрани само за една вечер по време на концерта с вход 5 лева и базара с изработени от ученици коледни сувенири. В тази сума влиза и дарението от 1000 лева, което направи Коалиция "Алтернативата на гражданите" за подпомагане лечението на учителката Татяна Казакова.




За събитието „Арсенал” АД предоставя напълно безплатно голямата зала и фоайетата на Дома на културата, където ще се проведат концертът и базарът. Коалиция „Алтернативата на гражданите” се включва в кампанията с дарение, средствата от което ще се ползват за лечението на Татяна Казакова.

В дните преди кампанията класните стаи на 8 б, 8 в, 9 б, 10 а, 11 а, 12 а и 12 б клас и клубовете по интереси на Дора Бомбева, Ани Тотева и Ива Шипкова в ПГ „Иван Хаджиенов” се превърнаха в работилнички за красота и надежда, пише във Фейсбук-страницата на училището. А от тази красота и от тази надежда има нужда всеки всеки човек, особено, когато животът му поднася изпитания.