„Публикуваният и разпространен от някои медии в интернет клип е сам по себе си обработка на лични данни и засяга неприкосновеността на лица, без тяхното съгласие. На авторите на видеоклипа ще се търси отговорност пред Комисията за защита на личните данни и пред Административиня съд, за претърпени неимуществени вреди. Всички засегнати лица ще си потърсят правата."


Така отговори на внесено писмено питане от общинския съветинк от БСП - Казанлък Пламен Караджов, кметът на Общината Галина Стоянова.


Отговорът на кмета на питането на съветника, бе по отношение на случка, станала в Информационния център на Община Казанлък, на 17-ти май, при внасянето от страна на съветници на БСП и представители на нейното ръководство в града на подписка от 88 майки. Подписката на майките бе с искане Общината да не продава терена на бившия лагер в Равда.
В диалог тогава с вносителите на подписката, влезе служителят в Пресцентъра на Общината Цветелина Станчева. Диалогът между двете страни е заснет с телефон и публикуван впоследствие от ПРЕС Тв в сайта на медията и в други социални мрежи.

Видеото бе публикувана в мрежата със заглавие: "Гонят от Общината БСП -съветници заради лагера Равда" и придружено с коментар.


Сн: PressTV


Питането на общинския съветник Караджов, входирано официално в Общинския съвет, бе към кмета на общината и касаеше да се изясни дали поведението на служителката на Пресцентъра е било вследствие на изпълнение на разпореждане на кмета.


„ Не е бил забранен на никого достъп да внесе подписката, никой никого нее гонил от сградата на Общината. Кметът не е издавал заповед или акт, забраняващ достъпа на граждани в общината,“ каза още Стоянова.
„Работодателят има право да прецени дали да наложи наказание“, заяви кметът, в отговор на питането на общинския съветник от БСП дали общинският PR ще има наказание.