БСП иска председателското място в местния парламент на Казанлък„Имаме самочувствието на втора политическа сила в общината и търсим споделено управление, имаме основания да отправим още днес покани към лидерите на останалите политически сили за разговори с предложения за бъдеща работа в диалог и консенсус в Общинския съвет, за да бъде променен стила на управление досега. Резултатът ни мотивира да претендираме за позицията на председател на местния парламент“. Думите са на Румяна Друмева, председател на БСП, казани на нарочен брифинг,. На него тя е уточнила, че партията ще предложи споделено управление на всички, за да няма тайни коалиции. БСП ще иска и председателски постове в комисиите на местния парламент.

Според Друмева, през изтеклия мандат отношението към БСП е било обидно и че само левицата е останала без зам.-председателско място в Общинския съвет.

Предстои социалистите да анализират детайлно резултатите от изборите.
Според Теодора Иванова, зам.-председател на БСП в Казанлък, левицата ще настоява за надпартийно съгласие, за решаване на проблемите на хората. „Тръгваме с открити намерения и се надяваме разумът да надделее. През кампанията събрахме много информация за несгоди и хората очакват да им помогнем“, е коментирала още Иванова.

От БСП уточняват, че поканите за лидерските срещи-разговори за споделено и честно управление вече са отправени към част от политическите лица.


Пресцентър БСП Казанлък