Хиляда хартиени жерави ще изработват деца и младежи за Диан Костов

Дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания се присъединяват към благотворителните инициативи на институции и организации в града за набиране на средства за операция на 28-годишния Диан Костов.
Желанието на ръководството и екипите на двата дневни центъра е да помогнат на Диан да събере сумата от двадесет и четири хиляди лева. В центровете в Казанлък ще бъдат изработени хиляда хартиени жерава, като в японската легенда, според която, който направи хиляда хартиени жерава за това, за което копнее сърцето му – то ще стане реалност.
Жеравите и други изработени от децата и младежите в центровете сувенири ще бъдат предоставени на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания за традиционния им благотворителен коледен базар, който тази година е посветен на Диан Костов. Всички събрани средства от базара ще бъдат предоставени за предстоящата операция на Диан.
В каузата ще се включат и ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн ” Акад. Дечко Узунов”, като подпомогнат направата на жеравите.

„ Двата дневни центъра преди седмица организираха своята работа, активно подготвяйки материали, за да изработят една приказка в името на каузата за Диан“, разказва директорът на центровете Веска Мараджиева.
В Дневния център за деца с увреждания по повод Празника на семейството на 20 ноември ще бъде организирано арт ателие за изработване на коледна украса. В ателието ще се включат родители, братя и сестри, близки на децата, самите деца и екипа. Готовите сувенири ще бъдат включени в благотворителния коледен базар на организацията в София. С децата по време на заниманията през месеца ще бъдат подготвени рисунки и картички за базара.
В Дневния център за възрастни хора с увреждания целият месец ноември е посветен на кузата за Диан Костов. Всички приложни дейности на младежите ще бъдат насочени към реализиране на инициативата.
Освен посочените инициативи в двата дневни центъра ще се проведат серия от уъркшопове съвместно с доброволци от Сдружение „Взаимопомощ”, по време на които ще бъдат изработени сувенири за базара.