Днес откриват паметника на Ботев в парк "Розариум" В 17 часа тази вечер е официалното откриване на бюст паметника на революционера и публицист Христо Ботев. Откриването е в парк "Розариум" в Казанлък..
Инициативата за Ботевия паметник е на Драгомил Иванов, председател на партия „Атака“, който заедно със свои сподвижници, работи по идеята от 2012 година. Основната част от средствата, с които се реализира идеята за паметника е дарена от групата Експерти за Казанлък.
Автори на бюста-паметник са казанлъшките скулптори Иван Колев и Николай Фитков, изградили Ботевия паметник от мрамор, камък и месинг.
С лична вноска от 2 хиляди лева в изграждането му се включва и кандидат за кмет на Казанлък, втори мандат Галина Стоянова. Почетният гражданин на Казанлък и изп. директор на "Арсенал" Николай Ибушев участва в родолюбивото начинание с 3 000 лева лична вноска.
За втори път в рамките само на 5 месеца, членовете на групата „Експерти за Казанлък“ даряват пари за Ботев паметник. В навечерието на 2-ри юни, в централния парк на Букурещ „Херъстръу" бе открит възстановения със средства на казанлъшките „Експерти Ботев бюст паметник.