18 608 лева и 18 стотинки бяха събрани в рамките само на 5 дни в една от най- мащабните благотворителни акции, провеждани в „Арсенал“ –Казанлък, в помощ на лечението на Магдалена Веселинова Стоянова.

Младата жена, която е майка на две деца и част от колектива на Завод 5 от години страда от едно от най- коварните заболявания- муковисцидоза. За това заболяване лечението е трансплантация на бял дроб, който към момента на практика не може да се осигури.

Другият вариант е скъпоструващо месечно поддържащо лечение. В случая на Маги медикаментите за това на месец са близо 1 000 лева. Тя е една от 15-те българи, които очакват държавата да реши проблема с тяхното лечение и трансплантация.
Реалният брой обаче на българите с тази диагноза е над 200 човека, предимно млади хора.
За момента Маги се намира в болничен и се лекува у дома, като не спира да се надява, че добрият изход е съвсем близо.
Да не гасне надеждата за младата майка помагат много нейни близки, всички до един част от колектива на „Арсенал“- баща и сестра й са на работа в Завод 5, а майка й- в Завод 1, както и стотиците нейни приятели, колеги, сподвижници.
Идеята
за набирането на средства и самата акция, под формата на благотворителни кутии за дарения на територията на „Арсенал“ са били изцяло по идея и организация на СК на КНСБ в дружеството и заводските структури на синдиката.
Освен отделните лепти на отзовалите се за помощ, от събран членски внос КНСБ в „Арсенал“ дарява за каузата – надежда и живот за Маги, сумата от 2 хиляди лева.

Дарения са направени от всички структури на „Арсенал“.

Набраната сума е внесена по сметката на Маги, а протоколът с данните е връчен на нейните родители.
Благотворителната кампания в помощ на Маги се провежда на територията и на Казанлък.
Разкрита е и специална дарителска сметка за помощ:
BG58 UBBS 8002 1073 9403 40
BIC UBBSBGSF
Магдалена Веселинова Стоянова

Приятели на Магдалена създадоха и група във Фейсбук- „Глътка въздух и подкрепа за Магдалена”.

Благодарение на тази група преди седмица се организира благотворителен базар в парк „Розариум“, на който също се събираха дарения. 2 358 лева бяха събрани по този начин.

Кампанията продължава.