Шестима от най- добрите млади историци на България получиха специални награди от „Арсенал“ АД, в приключилото в Казанлък второ национално състезание по история, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”.
Директорът по специалните въпроси на фирмата Петър Петров награди показалите най- добри знания и постигнали най- добри резултати в състезанието ученици от 2 до 7 клас, от различни училища в страната. Отличените получиха специален луксозен албум на казанлъшкия фотограф Александър Иванов, с 220 фотоса от красиви места от страната "България от птичи поглед“, както и други сувенири от фирмата.
Петър Петров връчи наградите на учениците и поднесе специалните поздрави и поощрения от името на изпълнителния директор на „Арсенал“ Николай Ибушев.

Сред отличените, останала само на 6 точки от златните медалисти бе и Полина Алексиева Богданова- дъщеря на един от дългогодишните служители на завод 3 в „Арсенал“ – Алексей Богданов.
Общо 142 деца от 15 населени места взеха участие във финалния етап на надпреварата, състояла се в Казанлък през последните два дни. Учениците трябваше да отговаряат на общо 20 въпроса от областта на историята.За втора поредна година градът домакинства състезанието, което събира младите таланти по история. В крайното класиране бяха раздадени 21 купи и 30 медала, 10 от които златни, на участниците. В двата подборни кръга на състезанието се включиха 1 100 деца от цялата страна.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе патрон на националноот състезание. От името на Общината бяха връчени награди на най- добрия участик и преподавател по история. С луксозно издание на „Под игото“ на Иван Вазов бе отличена Мария Димитрова от град Сандански, ученичка в Първо основно училище.


За преподавател, подготвил най- много ученици, показали най- добри резултати в състезанието, награда бе присъдена на учителката Веселина Чавдарова от Първо основно училище в Свиленград.
В рамките на проявата ученици и учители имаха възможност да се запознаят с историческите и културни забележителности на Казанлък, както и с ценните еспонати в Историческия музей на града.