Камбанен звън извести 100 годишният юбилей на църковният храм "Св. Димитър" в село Горно Изворово. Преди 100 години жителите на селото изграждат храма, който и до днес носи името на светеца. За столетието на храма и на жителите в селото бе отслужена молитва за здраве и дълголетие от Отец Иван при храм "Св. Пророк Илия" в Казанлък.

През годините храмът е имал както посегателство от времето така и от крадци. През 2006 година от двора на църквата е била открадната камбаната, която е била възстановяване с дарение на варненец, а оригиналната камбаната е била от бронз. С годините е започнал теч от покрива, който е бил ремонтиран и спрян след като кметският наместник на селото Надежда Пенчева е започнала активно да търси средства и спонсори за ремонта му. Със съдействието и подкрепата на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и на областния управител на Стара Загора, бяха подготвени всички документи, показващи необходимостта от незабавни строително-ремонтни дейности. Кметството кандидатства за отпускане на средства пред дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет и бе отпусната сумата от 5000 лева. С тази сума бе ремонтиран покривът и частично бяха боядисани стените. На 12 май 2015 гръмотевица удря близо до храма. Засегнати бяха електрическата му инсталация и една къща в близост. Днес храмът има нова електрическа инсталация благодарение на дарители. Сред дарителите са Експерти за Казанлък, КНСБ в „Арсенал“, Денчо Христов, Иван Мъдров, Дончо Иванов, Никола Христов, Роза Шулат и други. За радост в селото нямаше засегнати хора от падналата гръмотевица и за празника на селото Отец Иван освети курбан за здраве, който бе раздаден на жителите от селото му.

Празникът продължи с програма. В нея пяха и танцуваха Женска вокална група при НЧ "Любен Каравелов" с худ. ръководител Димитър Гайдаров, самодейците при НЧ "Отец Паисий" в Горно Изворово и Танцьорите от клуб "Елтимира" при НЧ "Цвятко Радойнов" от град Крън. За гостите и жителите в програмата се включиха и деца от филиала на ОДЗ "Яна" в село Долно Изворово.

По повод даренията за храм "Св. Димитър", кметският наместник Надежда Пенчева връчи и свидетелства за дарение. Специално на Никола Николов от Горно Изворово, той получава грамота за неговата дългогодишна и народополезна дейност като дългогодишен църковен настоятел в селото и ревностен пазител на християнските ценности. На празникът присъстваха Кметът на Казанлък - Галина Стоянова, Добрин Драгнев от Експерти за Казанлък, Атанас Бозов - председател на КНСБ в "Арсенал", Недка Рашева общински съветник.