Скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи, след като е бил извършен ремонт, съобщиха от Община Казанлък. Частично остават оградени участъци, в които все още се извършват възстановителни дейности.

Нарушените рампи са ремонтирани с по-устойчив материал, шперплатът е заменен с бетон, профилът и конструкцията на рампите са запазени. Монтирани са и 15 паркови осветителни тела, 12 са вградени в настилките, които са били отбелязани като разрушени при проверки на Управляващия орган и Община Казанлък Възстановена е целостта на външното покритие на стълбчетата за парково осветление, отстранена е ръждата и е нанесено защитно покритие за предпазване на метала от разрушаване. Изпълнява се и подсилваща и заглаждаща замазка от няколко последователни слоя,която се полага при подходящи климатични условия.

Преди да завърши делото, заведено от Общината срещу фирмата изпълнител на проекта, рампите се възстановяват от казанлъшка фирма на доброволни начала.

Проектираните и изпълнени първоначално рампи са били с конструкция от стоманен профил и обшивка с водоустойчив шперплат по проект, дарен на Общината и изпълнен с европейско финансиране. С извършените подобрения устойчивостта им е значително подобрена. Община Казанлък призовава за опазване на съоръжението и предупреждава за санкции при вандалски прояви.