Продадени са и двата имота до болницата И двата имота, на площ от близо 10 декара общо, намиращи се в района между Многопрофилната болница за активно лечение в Казанлък и ОУ“Чудомир“, имат вече свои стопани.
Това съобщи заместник-кметът по финансите в община Казанлък Петър Косев.
Теренът, с обща площ от 9 555 кв. метра е бил разделен на две и продаден на двама различни собсетвиници. Едната част от енго с решение на Общинсикя съвет в Казанлък е предоставена на МБАЛ казанлък, която да се разпорежда с имота. Впоследствие болничната управа продава своя дял- терен, върху който се и недозграденият и рушащ се с годините тухлен корпус, предвиждан някога за Инфекциозно отделение. Според информация на zakazanlak.bg, получената сума за него е около 450 хиляди лева.
Другата част от близо 4 декара е продадена на търг за сумата от 363 200 лева от общината в Казанлък, на друг частен стопанин. Според предварителната информаиця, на този участък ще бъде изграден спортен комплекс.
Така на практика общината в Казанлък няма ангажименти по състоянието на терена около болницата, тъй като тези имоти имат свои стопани. Те са тези, които ще решат кога да реализират своите инвестиционни намерения, уточняват от общината.