Вчера в Зала №6 на Общината се проведе първата среща с момичетата, участващи в надпреварата за короната на Царица Роза 2022 г. Те бяха поздравени от кмета Галина Стоянова: „Благодаря Ви за смелостта да се явите!“, приветства ги тя и отбеляза, че това е не трудно, а забавно начинание, която остава спомен за цял живот. „Пътят към короната прави царицата. Щом сте се явили – вече сте царици. Изборът на журито е все пак субективен.“, заяви кметът на Казанлък към младите момичета като подчерта, че самото участие в конкурса е извървян красиво път. Тя даде основни напътствия на 12-класничките, за да бъде присъствието им приятно през цялото време на предизвикателството: „Всичко зависи от Вас! Ако сте свободни, одухотворени, усмихнати – това е зареждащо. Когато се притеснявате се вижда от първия до последния ред на залата.“, посочи Галина Стоянова и пожела на всички спокойствие и успех.
Коафьорът Стенли Нанчев, директорът на Музея по фотография Стефан Папукциев и инструкторът по зумба Гергана Начева са основния екип, който ще работи с участничките в конкурса. Момичетата се запознаха и с програмата „Пътят към Короната“, по която започва подготовката им за спектакъла още от утре.
Галина Стоянова ги увери, че всичко ще бъде по правилата: „Гаранция, че този конкурс не е купен или продаден съм аз, като кмет. В журито никога не е имало случайни хора, на които може да се влияе. Кметът на Казанлък пожела цялото участие в конкурса за избор на Царица Роза да бъде за младите момичета красиво приключение.