Казанлък бе отличен в категорията за качество на живот по време на официална церемония в Бургас миналата вечер за връчване на първите отличия на образцовите общини в Югоизточния регион, инициатива на вестник „24 часа“.

За отличието съобщават от Пресцентъра на Общината.


Наградата прие председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов:

„Тази висока оценка за Казанлък значи много, защото тя е резултат от обобщението на пет критерия в три главни посоки – обективни данни, оценката на гражданите и самооценката на общините.“, коментира приза Николай Златанов.


В същата категория висока оценка получи и община Сливен. Отличията връчи народният представител Ивелина Василева.
Голямата награда за „Образцова община“ в региона печели община Бургас.
Новата инициатива на вестник „24 часа“ „Образцова община“ претендира за пълна независимост. Класацията на „24 часа“ е на базата на критерии на ООН, сочени като абсолютно обективни и неоспорими. Организаторите заявяват, че подобна безпристрастна надпревара между всичките 265 общини у нас се прави за първи път.
Оценката за Югоизточна България е само част от кампанията по региони в страната, докато през септември бъде обявена цялостната класация за всички български общини.
От екипа на вестника са“ споделили, че са изненадани от неразкрития потенциал на по-малките общини, далеч от големите градове, който подпомага класацията „Образцова община“.