От началото на тази седмица започна лагеруването в общинския ученически лагер „Паниците“ край Калофер, съобщи Мария Колева, началник отдел „Хуманитарни политики" в Община Казанлък.
Срещу 63 лева дневно- за спане и 4 хранения, по 100 ученика от казанлъшките училища ще могат да лагеруват там в продължение на седмица. Толкова продължава една смяна в лагера.
До края на лагерния сезон- 1-ви септември, на „Паниците“ в 9 лагерни смени ще почиват 900 ученика от общината и цялата страна.

През август традиционно там ще се проведе и двуседмичната лагер -школа по физика за талантливи ученици на преподавателя Теодосий Теодосиев.
На „Паниците“ ще почиват и деца с изявени спортни дарби.

Родителите, които желаят децата им да почиват в лагера могат да потърсят информация и да ги запишат на място, по училищата, като има възможност деца от едно училище да лагeруват с техни приятели от друго училище. Ръководителите по смени са от различни училища в общината. При записване за лагеруването родителите попълват специална декларация за съгласие, в която са описани правата и задълженията на лагерниците.

Днес и утре е последният срок, в който продължава записването за 3-то класиране на ученици за първи клас, уточни още Мария Колева.
Тя увери, че няма да има ученици, които да останат без училище за първия учебен ден.

В последните години е трайна тенденцията да намалява броя на първокласниците в общината.
Запазва се и тенденцията все повече деца, подлежащи на обучение в училище да напускат страната със своите родители.