Първият водач на автомобил, преминал по пътната отсечка, получи от Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова осветена икона на Св. Николай Чудотворец. Това бе Славка Карчева от Крън, която сподели пред кмета, че пътува за Енина.На тържествената церемония по откриването на изцяло обновената 4 километрова пътна отсечка и 3 километрова велоалея присътваха заместник областният управител на Стара Загора Марияна Кръстева, депутати и почетния граждани на Казанлък- Добромир Гущеров и Николай Ибушев, общински съветници, бизнесмени, граждани на Казанлък и Енина. Първи по новата велоалея преминаха велосипедистите от колоездачния клуб „Лястовица“ в Казанлък.
Близо 1 млн.лева от общинския бъджет / точната сума е 999 176 лева/ задели местната управа в Казанлък за пълния ремонт на пътя, по който 40 години проблемните участъци са закървани само частично. Общо на целия обект,от 4 километра е положен 37 305 кв.м асфалт. От западната страна на пътя Казанлък-Енина е оформена отводнителна канавка. Поставени са и допълнително обезопасителни колчета, разделящи пътното платно от велоалеята. След проведена обществена поръчка за изпълнител на дейностите бе избрана „SBS“ – Стара Загора, с изпълнителен директор Диана Мандаджиева.
Дълги години пътят Казанлък- Енина, създаваше проблеми на пътуващите в тази част на общината, не малко бяха и катастрофите със загинали хора. Това наложи общинското ръководство да предвиди средства за цялостен ремонт на пътната отсечка, да включи обекта в Инвестиционната програма на Община Казанлък и да го изпълни в срок.„.През 2013 г. Община Казанлък кандидатства за финансиране за ремонт на пътя, но не получи подкрепа от тогавашното правителство. Затова повикахме „Неволята“ и благодарение подкрепата на Общинския съвет, на групата съветници от „Експерти за Казанлък“ и други общински съветници, на които днес изказвам благодарност за разбирането, относно приоритетите на община Казанлък, ние насочихме тези средства за основна реконструкция на пътя Казанлък-Енина“, каза в благодарственото си слово на церемонията кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя благодари на бизнесана Енина, подкрепил общинската управа в това й начинание. Стоянова подчерта, че официалното откриване се прави по-скоро, за да се насочи вниманието на водачите на ПМС да шофират внимателно, да спазват закона за движение по пътищата и да пазят велосипедистите.
Заместник-кметът на Казанлък по строителството и инфраструктурата Даниела Коева подчерта, че от 90 км общинска пътна мрежа, първите изцяло реконструирани 4 км са тези – между Казанлък и Енина.
За безопасно движение и повишено внимание призова Павлин Коцев от РУ „Полиция“ – Казанлък. Два подвижни полицейски патрула денонощно ще контролират скроостта в ремонтирания участък и спазването от водачите на правилата за движение. В отсечката има ограничение на скоростта от 40 км.
Почетният гражданин на Казанлък от тази година Николай Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД приветства инициативността на общинското ръководство, довела до ремонт на този важен пътен участък, както и всички дейности на Общината, съобразени с важните за гражданите въпроси.„Особено съм доволен от факта, че Галина Стоянова и нейният екип започнаха поредица от добри неща, които се случват в Казанлъки това есамо едно от тях, заяви Николай Ибушев. От името на групата съветници Експерти за Казанлък в местния парламен, той декларира безрезервната подкрепа на съветниците от групата от нея, „за всички добри неща, които правите вие и екипът ви“.
Заради промените, случващи се в общината и променящия й се облик, Добромир Гущеров, Почетен гражданин на Казанлък от 2005 година, нарече общината „Столична“, а гражданите – „столичани от Долината на Севт и тракийските царе. Толкова много лошотия сме натрупали в сърцата си, че добрите неща ни се струват абсурдни, сподели Гущеров, който призна, че заради спокойствиетоидобрите неща, случващи се тук, със съпругата си са избрали Енина за последно тяхно място. Повече усмивки, по-малко злоба и повече работа, пожела един от най- богатите българи на съграждани и съселяни.
Лентата на новия път прерязаха от председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов, заместник-кмета Даниела Коева и кмета на с. Енина Веселин Андреев.

Чуйте ощеот днешното събътие в прикачения звуков файл: